Biologija 2007

Objavljeno 27.01.2007, 10:46 od rony

Tudi jest imam biologijo na maturi... in bi bila tudi zelo vesela, če bi kdo sporočil teme (od tistih seveda, ki jih boste prej videli..)

Drugače pa me malo skrbi biologija, saj je zelo veliko snovi...

Lp

mishulja 02.06.2007, 15:10

men p druga pola sploh ni bla tok težka, razn kšnih definicij za pisat >:(

a kej veste kok to kej strogo ocenjujejo? a lah določene stvari tko po svoje puveš al morjo bit v odgovoru prou določene besede? k js sm dost tko "po svoje" odgovarjala.

Simpa 02.06.2007, 15:21

Mah pomoje če si bistvo napisala bo kul.

Jst sm čist v depresiji zaradi te BIO, tolk sm se učila, da na koncu samo preletela stare mature, nisem se ne vem kok v njih poglabljala in ravno te ki bi lahko mela prav jih nimam, škoda da nisem ta čas porabila za MAT bolj bi mi prav prišlo. Sem pa vesela za vse vas ki ste dobro pisali, zame pa - mi pač ni usojeno, več kot sem se učila se nisem mogla

KittyP 02.06.2007, 15:26

pomojem ne bi smelo bit nič narobe če je po svoej napisano, samo da je bistvo v tem  8)

mishulja 02.06.2007, 15:35

ej, simpa, ne se (več)  sekerat, raj se drugim stvarem posvet.
          problem je, če ti bio kj šteje(men npr. 10%, tko d SRČNO UPAM d bo 4).

Simpa 02.06.2007, 15:40

ja tudi meni se šteje 10%

Jap zdej mam samo še 1 maturo v soboto in ustno, kar je je zdej spremenit ne morem, morm se zdej to naučit

Simpa 02.06.2007, 15:41

aja by the way, kam si se vpisala?

mishulja 02.06.2007, 15:44

na veterino  :B

nelchy 02.06.2007, 15:49

kaj jma kdu tle tudi kemijo na maturi? :)

Simpa 02.06.2007, 16:01

na veterino  :B

jst tut :) sam 100% ne pridem gor, tole kar sem pri bio delala je kriza

mishkaaa 02.06.2007, 16:10

mislm d ne morš povedat točnih definicij...to je skor nemogoče...po moje lahk s svojimi besedami in če si bistvo povedou ti nimajo kej odštevat...js sm use tko napisala

incognita 02.06.2007, 18:49

a to drzi, da ce ti gre graf cez milimetrski papir, to odstejejo tocko? jst sm ga namrec enmau zamaknla, pa mi je pol 1 cm cez gledau... ahjoj  :ZZ upam da bom mela kakega ZELO prizanesljivega ocenjevalca  8)

Gobica 02.06.2007, 19:02

Pomojem da če maš napisane enote zraven da ti ne bodo odšteli, al pa mogoče kako malenkost. Upam da bošš mela srečo z ocenjevalci ane :P

Mene pa tok živcera ta druga pola k nevem kok mam prov in kok ne.
                          A je reševala kera talne živali? Ker me zanima kaj ste dali tm ko je blo uprašanje kakšno metodo kmetje uporabljajo da se spreminjajo organske snovi v anorganske al neki takega

Simpa 02.06.2007, 19:20

jaz sem jih.

veš kaj sem napisala, da pač mi zbiramo organske odpadke in potem jih spremenimo v humus ( ko pač vse na en kup dajemo ), kar se potem koristno v vrtnariji uporabi.

mishulja 02.06.2007, 19:26

kompost.

kaj ste p dal z unimi drekci?

Gobica 02.06.2007, 19:26

Ok pol mava prbližžno enak hehe. Js sm napisala da jih dajo na kompost kjer jih dekompozitorji razgradijo na anorganske. neki takega. Sam čudn mi je blo ker je pisal da je to kao proces. Ne vem no ampak če ti sam daš odpadke na kompost se men to ne zdi ravn proces ;D

Simpa 02.06.2007, 19:28

da so učinkoviti (asimilacijsko), ker se veliko snovi še ne prebavi ( v prebavilu živalice ) in tako veliko snovi ostane :)

Gobica 02.06.2007, 19:30

Fak. Js nisem točno vedla kaj to pomeni da so asimilacijsko učinkoviti. Sem mislla da je lih obratno=D. Sm pa napisala da ne razgrajujejo celuloze in je zato manjši izkoristek

Simpa 02.06.2007, 19:31

no mogoče maš pa ti prav, jst sm itaq katastrofa bla  :B

mishkaaa 02.06.2007, 19:33

js sm dala tm kompostiranje :)

drgač pa tist k je blo zakaj je pol bolš k so mejhni delci že...tu sm js napisala, d je tko pač večja površina na katero lahk mikroorg. delujejo...eno tako podobno nalogo sem rešvala že nekje...pa je biu tak odgovor

Simpa 02.06.2007, 19:34

ja tut jst sm dala tko da na večjo površino deluje :)

Za sodelovanje v temi se prijavite.

• © Dijaški.net 2000-2025
                                          • Vse pravice pridržane