Geografija 2007
Kaj je blo na poskusni?
ali je bla Latinska Amerika ali Avstralija?
kaj pa od Evrope in kaj od Slovenije?
a lahk pove kdo...
in kaj lahko pričakujemo v ponedeljek
A-Tsa-Rja 04.06.2007, 16:54
A se kdo spomni iz kerga leta je bla razpredelnica? Jz sm gledla za 1998 pa je francija, grčija in pol turčija.
Lah pa tu preverite:
geography.about.com/library/weekly/aa050899.htm
no... zj ne vem če je za 1998. Naj pove kdo če se spomni...
Tole ne bo pravi, ker je blo tam na drugem mestu ZDA. 100%.
Aja kako lako Indijanci živijo na B, če je pa tam ful razvito območje. Oni ja živijo, kjer ful ni razvit. Pa mene je ta slika spominjala na jezero TIticaca v Boliviji, kjer jih pa mnda ni.
Ka ste pa napisal pri onem rastlinstu v Avstraliji?
a_n_c_i 04.06.2007, 16:55
ko je blo treba napisat gospodarske panoge v Sierri (tam pr LA, regija B), sm jst napisala poljedelstvo in zivinoreja (kar je pa kmetijska, ne gospodarska panoga) grrr >:(
sej kmetijstvo in poljedeljstvo sta gospodarski panogi, spomni se na primarni gospodarski sektor, mislim, da je to prav. ;)
Vlka 04.06.2007, 16:57
jaz sem dala listnanit gozd, puščavasko rastje, savansko rastje, mediteransko rastje
Miha J 04.06.2007, 16:57
Rastlinstva po vrsti od sever do juga(po navodilu je blo tak); Tropski deževni gozd, savnasko rastlinstvo, puščavsko rastlinstvo pa mediteransko rastlinstvo.
mala88 04.06.2007, 16:57
C je pri sloveniji, sej B nemore bit, tam je med 2 in 4°C bilo, spraševali so pa za 0°C
Črka A je bila pri morju, ampak indijanci živijo v Sierri - črka B
Za tiste indijance sm dala jst c, slovenijo pa b...nevem...sej mamo ful drgač, k pr ns so se tut kregal...
a_n_c_i 04.06.2007, 16:58
Aja kako lako Indijanci živijo na B, če je pa tam ful razvito območje. Oni ja živijo, kjer ful ni razvit. Pa mene je ta slika spominjala na jezero TIticaca v Boliviji, kjer jih pa mnda ni.
Ka ste pa napisal pri onem rastlinstu v Avstraliji?
Mi smo v šoli posebaj povdarili, da Indijanci živijo v Sierri, na visokih nadmorskih višinah, kjer mi npr. ne bi mogli živeti in bi verjetno tudi težko dihali. Pomagajo si s žvečenjem kokinih listov. tko da B je zihr prav.
Rastlinstvo ? jaz sem dala tropski deževni gozd, savansko, suho in polsuho rastlinstvo... se mi zdi da je tko prov, ker si mogu samo vzdolž 130°
a_n_c_i 04.06.2007, 17:00
Rastlinstva po vrsti od sever do juga(po navodilu je blo tak); Tropski deževni gozd, savnasko rastlinstvo, puščavsko rastlinstvo pa mediteransko rastlinstvo.
mediteransko nemore bit nakoncu, saj mediteransko podnebje je samo na skrajnem JZ, tu na 130° je ja puščava..........
a_n_c_i 04.06.2007, 17:01
Ma te odgovori pri gefi so res sami unikati, čist vsak ima neki drugače ;D ;D ;D ;D smehi
limea 04.06.2007, 17:03
jah upam, da bojo tudi rešitve tako zelo množične :P
A-Tsa-Rja 04.06.2007, 17:04
C je pri sloveniji, sej B nemore bit, tam je med 2 in 4°C bilo, spraševali so pa za 0°C
Črka A je bila pri morju, ampak indijanci živijo v Sierri - črka B
Za tiste indijance sm dala jst c, slovenijo pa b...nevem...sej mamo ful drgač, k pr ns so se tut kregal...
Js sm tut dala C, ker je le to blo na meji za 00C
A-Tsa-Rja 04.06.2007, 17:05
Aja Kaj pa one črke A, B, C ko je šlo za Avstralijo.
Miha J 04.06.2007, 17:06
Zadnje bo suho rastlinstvo, drži..mislim kaj se jaz nisem zmotil? Geografija bo vsaj pri meni ena kur*eva dobra 3kica, ki mi ne koristi čist nič. :W
a_n_c_i 04.06.2007, 17:07
Aja, kaj pa una naloga, ki smo imeli v prilogi slikco - ledeniški relief al kaj ? A ste dali meliščla? Jaz ful nism bila ziher pa sm to napisala (čeprou je to ubistvu posledica ledenika) pr ns jih je ene pol to napisal, enipa komarče al kaj so že.......
a_n_c_i 04.06.2007, 17:09
Zadnje bo suho rastlinstvo, drži..mislim kaj se jaz nisem zmotil? Geografija bo vsaj pri meni ena kur*eva dobra 3kica, ki mi ne koristi čist nič. :W
jaz sem dal ana predzadnjo sušno ker je bilo ob povratniku in je tam najmanj vode, najbolj celinsko - puščava, tko da nism mela pol več kej drucga napisat logičnega pa sm potem polpuščavsko napisala.....
aja, pa pr severni evropi, ko si mogu razvrščat države v razpredelnico, a ste dal da ima največ prebivalsta Danska ali Švedska ???? Jaz sem dala Švedska, ker se mi je zdelo čudno da bi bila 2x Danska, ker je bila že pri kmetijstvu....
limea 04.06.2007, 17:10
jz sem dala melišče in je pomojem sigurno prav, ker po čem drugem niso spraševali
A-Tsa-Rja 04.06.2007, 17:11
aja, pa pr severni evropi, ko si mogu razvrščat države v razpredelnico, a ste dal da ima največ prebivalsta Danska ali Švedska ???? Jaz sem dala Švedska, ker se mi je zdelo čudno da bi bila 2x Danska, ker je bila že pri kmetijstvu....
Ja js sem tu Švedsko dala je zgledal najbolj logično.
limea 04.06.2007, 17:12
švedska je 100%
a_n_c_i 04.06.2007, 17:12
Ja js sem tu Švedsko dala je zgledal najbolj logično.
sej sm šla zdejle prov na net pogledat, mi smo v šoli napisal, da je najbolj poseljena Danska, ampak verjetno smo mislili kot najgosteje poseljena, ker Švedska ima 9.0mio prebivalcev, Danska pa 5.4mio ;D ;D ;D .... jupi prav mam ;D ;D
A-Tsa-Rja 04.06.2007, 17:13
Kaj pa tista območja na Švedskem, katero je A in kero je B, pa kk so si cifre 1 in 2 sledile.
flash 04.06.2007, 17:15
B
A in 1
2
2
1
tak mam jaz ;D
Za sodelovanje v temi se prijavite.