Nemščina 2008

Objavljeno 29.05.2008, 20:05 od beyba

HY!

mene pa zanima, kako se prpravlate na nemščino, ki  bo nasledn petek?

LP

Mojcha 29.05.2008, 20:10

Se še ne, ker je prvo biologija pa sociologija... tk da pride NEM na vrsto drug teden.  :K

Fifika 31.05.2008, 17:29

Jst se tudi še nič. Jutri začnem ;)

koki123 03.06.2008, 23:18

jaz tud nic... matematika mi je glavna :D :D v sredo pa cetrtek se bom mal... samo kak se kako pismo pise, pa prosnja, pa kak se stavki pretvarjajo v tiste druge oblike (nevem kak se po nemsko ze rece) :D :D sicer pa, poskusna ni bla prevec tezka ne?
        pa mi smo ze meli ustne... mi je tud kr fajn slo, tak da..se puscam presenetit :D

gabi209 04.06.2008, 10:05

Jaz sem tudi še pri fiziki. Jutri pa začnem z matematiko, ker mi je važnejša kot nemščina.
          Nemščino prelistam zvezek jutri zvečer verjetno.
          Sicer pa niti ne vem, ka bi se učila za nemščino (osnovni nivo). Ker bralno pa slušno je itak koliko razumeš, tega se pač ne da napiflati. Spisa in pisma se tudi ne moreš naučiti, razen strukture. Ostalo je, če veš veš, če ne ne. Pač probaš nekaj s slovarjem, če drugače ne gre. Edino slovnico se recimo da lahko naučiš. Ampak je toooliko primerov in toliko posebnosti, da se čisto vsega tudi ne moreš naučiti. Vsaj po moje. Tak da, nemščina je loterija.
          Sicer pa ni težka, vsaj proti angleščini ne. In če že čisto nekaj malo razumeš, je ziher, da boš naredil. Je pa po moje tudi tak, da če  si nevemkak antitalent za nemščino, tudi če se boš učil zdaj cel teden, verjetno ne bo pet.  ;D
          aja, pa pomaga nemška televizija! ogromno.

beyba 04.06.2008, 20:45

jo vi sete sami talenti za nemščino...

zanima me če mam ogoče kdo kkšne zapiske slovnce za nemščino?

hvala

čaw :):)

koki123 04.06.2008, 23:37

pa kaj se bote sploh ucili za nemscino?

Mojcha 05.06.2008, 10:14

Amm... ne vem mogoč slovnico??  ???

Ja fajn če obvladaš, pa vse znaš po posluhu, eni pa nimamo te sreče, si je pa fajn kej pogledat, ker če se vso slovnico naučiš, sam valda se je zdj ne morš, lahka fajn pišeš polo 1 del B, zato ker so sama pravila.

Fifika 05.06.2008, 13:34

Slovnica ni tok težka, tud bralno ne, mene samo skrbi esej, ker mi ga je ful težje pisat kot v angleščini pa slušni, upam, da ne bo spet kdo z zalepljenimi usti kot na angleščini :D

gabi209 05.06.2008, 13:39

pri nemščini je slušni del dosti bolj razumljiv. Mislim da še nikoli niso dali narečja, šumenja ipd. Prof nam je rekla, da dajo pravilno nemščino (pa ne vprašajte zakaj.)

sicer pa slovnice se v enem dnevu ne moreš naučiti. Pa tudi jaz ne blestim pri nemščini, ampak da nebi naredila se pa ne sekiram (čeprav se bom začela zvečer učiti ker so mi ostali predmeti pomembnejši). Dosti je odvisno tudi od sreče.

nemejebat 06.06.2008, 09:18

lepo vam :D .. mate srečo da vam ne dajo kake jodlare na slušnega  ^^
                      bi blo zanimivo ne  >:D

gabi209 06.06.2008, 13:51

evo, je mimo.
                        Meni sicer slušno ni bilo tak fejst na izi glede na to, da je moški pri prvem posnetku momljal. bralno dokaj lahko, slovnica mi nikoli ni preveč šla. Naslova pri spisu sta bila oba lahka, pismo pa tudi.  ;D ah, samo da je mimo.
                        k matematiki.

koki123 06.06.2008, 13:59

se strinjam z gabi  ;) slovnico sem sla vse na ugibaanje..po posluhu  ??? ??? upam da bo dovolj za pozitivn

Fifika 06.06.2008, 15:30

men se je zdelo ful lahko in mi je šlo super fajn :* zelo sem vesela. neki bom sicer kiksnla pri slovnici, ampak ok, tistih par točk. pa ful so dali u izi slušni del. joj, ta nemščina :*

Mojcha 06.06.2008, 20:00

Vam je vse tolk lahko. Ka bote vsi 5 pisali?? Super, pol bo kriterij za dva 60%.... jupiii še to.  :-\

Room2012 06.06.2008, 20:34

Vam je vse tolk lahko. Ka bote vsi 5 pisali?? Super, pol bo kriterij za dva 60%.... jupiii še to.  :-\

Don't hate on us cuz we fabolous ^^

JOKE :D

Fifika 06.06.2008, 21:35

No, 5 najbrž ne. Ker to je tudi že malo sreče zraven. Jst upam na 4 ^^

Za sodelovanje v temi se prijavite.

• © Dijaški.net 2000-2025
                                  • Vse pravice pridržane