Dilema. HELP SOS

Objavljeno 08.02.2021, 15:07 od krastača

Hej sem še ena učenka 9. razreda, ki ne ve kam v srednjo šolo. 

Odločam med evropsko gimnazijo ter srednjo turistično šolo.

Ocene imam kar dobre (največ petk, nekaj štiric ter dve trojke) (do zdaj imam tudi 145 vpisnih točk za srednjo šolo), a se mi zdi, da bi imela na gimnaziji probleme z motivacijo pri učenju. Zelo mi ležijo tuji jeziki, a ne vem, če se bom z njimi hotela po štirih letih oz. celo življenje ukvarjati kot poklic. Stvar z turistično šolo je, da po koncu prvega letnika ni več naravoslovnih predmetov (biologije, kemije in fizike) ter če bi hotela študij iz njih (seveda z maturitetnim tečajem)  ne vem kako bi šlo, če se nisem 3 leta ukvarjala z predmetom iz katerega bi hotela nato na študij.

Nočem biti učiteljica, turistični vodnik ali prevajalka te stvari me preprosto ne mikajo. Naj bi bila ustvarjalni tip. Zanima me tudi glasba, a sem z glasbeno šolo končala prejšnjo leto, saj me po petih letih preprosto ni več zanimala ter se nisem videla na kakšnem konzervatoriju ali na predšolski. Kar dovolj me zanima astronomija, a nisem prepričana, da bi mi ugajal katerikoli  študij iz fizike ali matematike tako, da v njem ni ravno govora.

Seveda bi nekdo lahko rekel, da je v 9. razredu prezgodaj za kakršnokoli zanimanje o študiju, a nočem, da bi se po petih letih srednje šole ter maturitetnega tečaja hotela vpisati na nekakšen študij na katerega sploh ne bi mogla.

Tako, da če bi mi kdo lahko pomagal odgovoriti na vprašanja ali mi svetoval, bi bila presečna.

Lep pozdrav od krastače

Sandi 08.02.2021, 15:15

babi 24.02.2021, 21:57

Za sodelovanje v temi se prijavite.

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane