Kakšne so moje možnosti?

Objavljeno 20.01.2014, 00:04 od theblackflash

Pozdravljeni, sem nov na forumu tako, da nisem siguren če sem to napisal pod pravo temo, ampak tu je moje vprašanje.

Sem dijak 4. letnika srednje Ekonomske šole, in bliža se čas ko bo treba izbrati smer študija. Prvi problem je bil najti smeri ki me zanimajo. Našel sem 3: Nemščino, Japonščino, Psihologijo. Sedaj pa imam problem ker nevem za kateri dve se naj odločim. Nikakor ne pride v poštev da bi vzel samo 1 izmed teh 3. Zanima me, kakšne so moje možnosti, kaj lahko vzamem s čim, kaj moram vpisati da se mi čim bolj ''poklapa'', kje je prihodnost in delo, s katerim od teh predmetov se mi odpre največ možnosti, itd., da pa boste lažje ocenili je tu malo ozadja:

Nemščina:precej visok nivo, tekoče govorim in zelo dobro poznam slovnico, 4 leta sem se je učil na privatnih urah, po tem pa pogosto uporabljal, tudi vsak dan gledam samo nemške programe na tv saj so mi kot slovenski (samo da dobite občutek kako domač mi je jezik). Me pa od vseh 3 predmetov najmanj, oziroma skoraj nič ne zanima samo poglabljanje v jezik in kulturo nemščine oz. nemčije. Vpisal bi jo samo zato, ker jo precej obvladam in sem precej nadarjen na področju jezikov.

Japonščina: skoraj nič (nekaj besed, in številke do 1000), nobenega predznanja, že od nekdaj sem se zanimal za japonsko kulturo in jezik, prav tako bi se japonščine nujno rad naučil in me sam študij zelo zanima, nisem pa siguren glede težavnosti samega programa in če ga bom lahko opravil.

Psihologija: nekaj predznanja iz srednje šole (2 ure na teden), me precej zanima, mi še kar leži, saj večkrat razmišljam in ''preučujem'' ljudi in njihovo obnašanje iz psihološkega stališča (sicer precej amatersko, ampak nekaj pa je :D ). Ravno tako kot pri japonščini --> me zelo zanima a nevem kako zahteven je faks.

Glede vpisa v te programe nebi smelo biti težav, saj imam povprečen uspeh v 3. in najbrš tudi v 4. letniku okoli 4.7 (odličen), in nameravam opraviti 5. predmet, ter samo maturo s prav dobrim oziroma odličnim uspehom.

Prosim vas da mi predlagate kaj naj vpišem glede na to:
- kako je z zaposlitvijo ob končanem programu
- katera predmeta sploh lahko vpišem hkrati

Najlepša hvala!


Za sodelovanje v temi se prijavite.

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane