Vpis v višjo šolo

Objavljeno 14.12.2009, 12:21 od alchy

živjo vsem, sem nova tukaj. prijavila sem se, ker me nekaj zanima.

vpisana sem bila že 2x na fakultete (izkoristila ali prepis na drug faks ali ponavljanje) univerze v ljubljani. iz obeh faksov sem se izpisala. zdej sem prijavljena na zavodu za zaposlovanje in sem iskala zaposlitev.
ker pa ne bi rada ostala samo na srednješolski stopnji izobrazbe (ek. tehnik), redne vpise v visokošolske programe sem vse izkoristila, denarja za izredni študij nimam, sem se odločila da poskusim srečo pri teh programih - dveletni ekonomist, poslovni sekretar. seveda redno. imam namen najti tudi zaposlitev preko šs-ja oz. je to že skoraj garant da bom dobila.
zanima me, če se vpišem spet v šolo, se moram prej odjavit iz zavoda al se to pač avtomatsko naredi?

pa še nekaj. vem da se jih ogromno vpisuje na te šole, dveletne programe zaradi statusa. meni se ne gre za status, dejansko bi obiskovala predavanja in delala izpite. pa me zanima, če kdo ve kok je bla kej omejitev lansko leto pa kok so jih sprejel na redni program ekonomist? je ful navala?
in še to. na nekem drugem forumu sem prebrala, da je gonja za statusom. če ti šola pošlje pismo, da si sprejet na ta program, si torej avtomatsko sprejet in se ne rabiš trest na dan vpisa, če te bojo vpisal? ker sem slišala, da nekateri dobesedno prespijo pred šolo in se vpisujejo za status. npr. sprejmejo jih 60 v program, pred šolo jih čaka 110 za vpis v isti program... kako je to možno?? kaj res ni 100% da si sprejet in da boš vpisan, če ti pošljejo domov da si sprejet na šolo?...

hvala za odgovore!

alchy 14.12.2009, 12:23

Za sodelovanje v temi se prijavite.

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane