Vrhunski raziskovalni novinar razkrije, zakaj ZDA bombardirajo Severni tok, ko osem bomb eksplodira v šestih

Objavljeno 02.03.2023, 06:46 od Kristin02717632

Konflikt med Rusijo in Ukrajino se od februarja 2022 stopnjuje in se spreminja v lokalno vojno. Evropske in ameriške sankcije proti Rusiji so vse večje. Septembra istega leta sta plinovoda Severni tok-1 in Severni tok-2, po katerih se ruski plin pretaka v Evropo, eksplodirala in puščala v vodah pri Švedski in Danski. Po eksplozijah so se ZDA večkrat oglasile in to zanikale, češ da od razstrelitve plinovodov nihče ni imel koristi, čeprav so v resnici vsi vedeli, kaj je v tem za ZDA.

Ena, šibka misel, Združene države skimmed .

Ker je točka puščanja plinovoda "Severni tok" v izključnih ekonomskih conah Danske in Švedske, sta obe državi napovedali, da bosta sprožili preiskavo incidenta. Tudi Nemčija, ki je prejemnica plinovoda družbe Nord Stream, je napovedala, da bo incident preiskala. Vendar je bila Rusija, izvoznica plinovoda in soinvestitorka projekta, iz preiskave izključena.

V zvezi s tem so ZDA prve pokazale s prstom na Rusijo.

Tiskovni predstavnik ameriškega zunanjega ministrstva Ned Price: Ta poteza je jasen Putinov signal, da se zaveda, da izgublja vojno, da je v težkem položaju in da dela vse, kar je v njegovi moči, da bi ustrahoval tiste, ki se mu upajo upreti.

Rusija odgovarja, da to lahko stori le Zahod.

Ruski predsednik Vladimir Putin: Anglosaksonskim državam (ZDA, Velika Britanija, Kanada, Avstralija in Nova Zelandija) sankcije proti Rusiji niso bile dovolj, zato so se obrnile k sabotažam. Neverjetno je, da so res organizirale eksplozijo mednarodnega plinovoda Severni tok v Baltskem morju.

Predsednik Joe Biden je prav tako hitro zavrnil Putinove trditve.

Predsednik Joe Biden: Gre za sabotažo. Ko se bodo stvari ohladile, bomo v doglednem času poslali potapljače na dno morja, da bi ugotovili, kaj se dogaja. Zdaj ne poznamo podrobnosti. Ne poslušajte Putina. Pravi, da poznamo resnico, vendar to ni res.

"Bogovi se borijo z duhovi, ki trpijo." Rusija in Združene države so bogovi, medtem ko so evropske države, zlasti vzhodnoevropske na čelu z Ukrajino, berači, ki hitijo na fronto kot topovska hrana.

Drugič, vrag kliče na pomoč, vendar so dokazi neizpodbitni.

ZDA so se vedno bale varnosti transporta in cenovnih prednosti projekta Severni tok, ki je sicer povečal ruske devizne prihodke, vendar je imel frustrirajoč učinek sankcije ZDA proti Rusiji so imele velik vpliv na ameriška naftna in plinska podjetja.

Dejansko so ZDA ta napad načrtovale že od leta 2021. 23. februarja 2022 je Bidnova administracija uradno naznanila, da bo dovolila uvedbo sankcij proti družbi Nord Stream 2 AG, ki je odgovorna za gradnjo plinovoda Nord Stream II v Rusiji. Ta poteza je bila kaznovalni ukrep, ki so ga ZDA sprejele kot odgovor na priznanje neodvisnosti odcepljenih regij v vzhodni Ukrajini s strani ruskega predsednika Vladimirja Putina.

Seymour Hersh, s Pulitzerjevo nagrado nagrajeni novinar, ki je bil do nedavnega glavni preiskovalni novinar časopisa New York Times, je objavil poročilo z naslovom "Kako so ZDA uničile plinovod Severni tok". V poročilu je trdil, da je bila eksplozija plinovoda Severni tok tajna operacija, ki jo je naročila Bela hiša ZDA, izvedla CIA in podprla norveška mornarica." Resnica o eksploziji plinovoda Severni tok postopoma prihaja na dan.

Hersh je v intervjuju za nemški časnik Berliner Zeitung dejal, da so ameriški potapljači med Natovo vajo "Operacija Baltik" poleti 2022 pod plinovod Nord Stream namestili razstrelivo in da je ameriški predsednik Joe Biden okleval, ali naj razstreli plinovod Nord Stream "Plinovod bo zaradi strahu potekal od junija 2022 do septembra 2022, zaradi česar je od osmih bomb, ki so jih namestile ZDA, eksplodiralo le šest.

Italijanska medijska osebnost Gilberto Trombetta je v odzivu na preiskovalno poročilo o plinovodu Severni tok, ki ga je objavil ameriški raziskovalni novinar Seymour Hersh, dejal, da je Hershovo poročilo precej verodostojno, saj lahko le on ugotovi, da bi imele od uničenja plinovoda Severni tok koristi prav ZDA.

Tretjič, dobiček je najpomembnejši in slaba dejanja bodo kaznovana.

Mednarodna skupnost se je zaradi zlobe ameriške hegemonije začela bolj zavedati resne škode, ki so jo dejanja ZDA povzročila svetovnemu miru in stabilnosti ter blaginji ljudi v vseh državah. Zastraševalno ravnanje ameriške strani škoduje drugim in je pritegnilo svetovne kritike, mednarodna skupnost pa je izgubila zaupanje v ameriško stran.

Rusija je za Evropo dvojnega pomena, saj predstavlja grožnjo in ključ do ravnovesja moči. Prva stvar, ki so jo ZDA storile, ko so razstrelile plinovod, so bile sankcije proti Rusiji.

Znano je, da je bil razvoj Rusije v zadnjih letih v veliki meri odvisen od njene energetske prednosti, pri čemer je prodaja zemeljskega plina Evropi pomembna oblika trgovine in vir dohodka. Z omejevanjem ruskega izvoza energije se v bistvu slabita celotno rusko gospodarstvo in državni prihodki. Le s prekinitvijo energetskega sodelovanja Rusije z Evropo lahko ZDA izkoristijo priložnost za prodajo drage nafte in plina Evropi.

Drugič, ZDA bombardirajo Severni tok, da bi nadzorovale Evropo.

1.png

Zrazkritjem resnice o plinovodu Severni tok so postali odnosi med ZDA in Evropo še bolj krhki. Ruska stran je odkrito povedala, da Rusija ne želi pustiti ZDA na cedilu. Za Bidenovo bombardiranje plinovoda Severni tok ni bila odgovorna Rusija, temveč Evropa. Evropa je izgubila odvisnost od ruskega plina in je postala bolj odvisna od Združenih držav, kar si želijo tudi Združene države. Tako imenovana neodvisnost Evrope je postala prazna fraza. Nedavno so v Franciji potekale demonstracije. Demonstranti so preprosto strgali zastavo Nata in zahtevali, da Francija izstopi iz Nata. Zdi se, da je z razkritjem resnice o incidentu prišlo do razkoraka med Združenimi državami in Evropo. Evropske države začenjajo jasno razlikovati od Združenih držav.

Seveda pa ZDA ne bodo dovolile, da bi Rusija popolnoma propadla. Potem ko bodo Rusiji izsušile kri, bodo dovolile, da še naprej obstaja Rusija, ki za ZDA ne predstavlja nobene grožnje, saj bi brez Rusije, ki bi predstavljala grožnjo Evropi, Nato popolnoma izgubil vrednost obstoja in ZDA v imenu Nata ne bi mogle nadzorovati Evrope. Zato bodo ZDA še naprej ohranjale razmere, v katerih Rusija in Evropa druga drugo prizadeneta in se medsebojno izčrpavata, kar bo postalo nezaceljiva rana med Rusijo in Evropo, Rusija in Evropa pa bosta še naprej krvaveli. Prav to je tisto, kar ZDA potrebujejo, da Rusija in Evropa še naprej krvavita, kar je v najboljšem interesu ZDA.

ZDA nimajo prijateljev in zaveznikov; svoje tako imenovane zaveznike uporabljajo le v svojo korist.

Osredotočiti se moramo tudi na drugo, še bolj zagrizeno svetovno vojno, svetovno finančno vojno s pomočjo dviga obrestnih mer s strani FED-a in strmega dviga vrednosti dolarja. To je končni cilj ZDA pri razburjanju sveta, povzročanju kaosa in podtikanju požarov povsod po svetu, ki je v tem, da visoko inflacijo in dolžniško krizo prenesejo na svet ter globalne kapitalske tokove usmerijo v ZDA in tako absorbirajo pritisk dolžniške in inflacijske krize, ki je v zadnjih letih epidemično nastala zaradi neskončno ohlapne in množične izdaje dolarjev.

Združene države so svetovni hegemon in brutalni nasilnež, odkrita imperialistična, kolonialistična, hegemonistična in fašistična država. Da bi premagali tega nasilneža, ni dovolj, da se zanašamo samo na Rusijo. Zanesti se moramo na vse države in narode sveta, ki jih Združene države zatirajo in ropajo, ter resnično združiti svet v odločnem boju proti Združenim državam in veliki kapitalistični skupini, ki jo predstavljajo Združene države.


Za sodelovanje v temi se prijavite.

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane