Esej 2006
Ok ok...vem da bo prvi odgovor da sem se malo prepozno spomnila,pa vseeno...
Maturo bom pisala kot 21 letnik, kar med drugim pomeni da letos nisem hodla na nobena predavanja in da nisem dobila za vajo glede eseja nobenih navodil ali napotkov.
Zdaj pa ena velika prošnja: ima kdo slučajno kakšen naslov za primerjalni esej da bi lahko doma na hitro povadla?
priročnik, ki sem ga kupla ga žal ne premore (lol), na netu pa tudi nisem nič našla..
hvala že v naprej
ain 08.05.2006, 18:31
ne gre tuki za to da govoriš svoje mnenje nekam v tri dni. pač napiši kr hočejo slišat in pol čez mesec lahko pošlješ na delo al pa kir drg časopis tvoje pravo mnenje in se lahko izživiš kolkr hočeš. jaz se neb razburjala zarad tega, bod vesel da so ti tolk očitno namignli kaj hočejo slišat. lhk bi ti nekam bluzu u tri dni in bi se teb zdelo čist ok pol pa k bi dobu nazaj....
ain 08.05.2006, 18:32
jaz vem da sošolci k bli u mojem razredu in k mamo isto prof. za slov. so vsi ostali do zadnje minute, medtem ko so ostali hodili dost prej ven. kje je razlog?
sama pa napisala okrog 900 besed, morda še kakšno več.
ain 08.05.2006, 18:34
no pa še to, sama nism pisala poskusne, oz. je tud drugi uradno niso, če si hotu si napisal in oddal da propravijo drugače ne. razlog: k je preveč easy:)
bendher 08.05.2006, 18:41
Ahm jaz sem pa napisal premalo.po mojem izračunu 600-610 besed. Kolikšne so minus točke za premalo besed?Verjetno se ne oceni z 0 točkami ne?
pheenka 08.05.2006, 19:25
ne, sam pr jeziku ti gre kšna točka dol... mislem d za vsakih 100 besed ena, al dve, sej ne vem... (ampak to šele k že odstopa za sto - mislem d za 610 še nimaš odbitka)
uh, upam d ne bojo preveč odbijal pik če česa nis napisu (npr. smrti marmeladova.. tega se nekak sploh nism spomlna :W ) mnja..
jst sm tud pisala čist do konca - ubistvu sm zaklučla pol ure pred koncem, pa sm si rekla, da bom še enkat šla lepo počas skoz, pol pa še un odlomk pr interpretativnem šla mal iz firbca prebrat ;D sam je tiste pol urce res hit minil... sm napisala okol 1000 besed, pa sm namerno reees počas vse delala ;D
ain 08.05.2006, 19:40
js pa nism tolk počas delala.. mislm d mi je prevč časa uzeu konceptni list. sej me čudi kako s ponavad uspela pr šolskem spisu u dveh šolskih urah napisat 700 besed + koncept nardit :-\
bendher 08.05.2006, 20:19
pheenka hvala ti za informacije :B
kasy 08.05.2006, 22:31
hej!
jaz pa mam eno vpr., ki pa nima zveze z esejem (ampak kr je to pač še kr aktualen topik, bom napisala kar sem!)...
zanima me, kako je z ustnim delom slovenščine... kako je s temi deli, ki so navedena v katalogu & jih je več pod isto točko (2 alpa 3), vmes pa piše 'ali'? kaj to si dijak sam ibere, katero delo bo odgovarjal ali ne??? (kr nam je prof. nekaj rekla, da je to za profesorjevo izbiro, da se on odloči...) :-\
Legalo 08.05.2006, 22:53
V pravilniku piše za esej: Navedena merila za ocenjevanje šolskega eseja veljajo samo za besedila v predpisanem obsegu (od 700-1000 besed).
ta merila so pa zgor navedena.. to je iz izpitneg kataloga.
rofl, jsm pozabu označit z X kateri esej bom pisu na prvi strani. Sm pa pol naslov napisu
ain 09.05.2006, 10:04
ni res, dijak sam izbere o čem bo govoru. in ti to izbira učitelja, on more dat recimo oba dela ti na razpolago. upraši še enkrat. k tko kt je tebi reku prof. ni po pravilih.
David007 23.05.2006, 20:58
Lp, mene pa samo neki zanima.A je letos res na policni maturi iz sloveščine za esej nekaj drugače kot prejšnja leta??menda sedaj lahko dbiš kar koli prosil bi če bi mi nekdo, ki kaj ve o tem lahko kako pomagal...hvala
Hja,tudi mene to zanima ker jo mam 29.5(SLO) :-\!
Prosim če kdo ve že približno kaj!
Hvala
Urca 27.05.2006, 14:47
mene pa samo zanima, ce ti ocenijo esej-ce uporabljas brisalec oz. si ga uporabil na maturi...hvala za odgovor cao :-\
Tesika 27.05.2006, 16:32
baje da ti razveljavijo celoten esej... sam pomojem ce nisi kej prevec brisala sam kksne male korekture da se se lohk zmenis.... nam niso sploh nc povedal da ne smes brisat in je velik folka tko za... najbols bo da se pozanimas pr prfoksih al pa na ric poklic.... ti bojo ze znal povedat..... zelim ti velik srece...
Urca 27.05.2006, 18:26
Tesika, hvala za odgovor...ma sej sm klicala pa mi ni isto znala nč konkretnga odgovort kokr to, da so pravila za vse enaka (iz tega se lahko sklepa, da mi ne bodo ocenil)...ma kar je je- bomo vedl za drugič :B
Tesika 27.05.2006, 18:36
ne se sekirat... ceprov je esej 50% (se mi zdi... :B) baje se zmer lohk nardis slovo tut ce mas esej 1.... jst sam upam da bos lohk kej postimala....
Urca 27.05.2006, 21:07
Ma pustimo se presenetit. Hvala vseen za te vzpodbudne besede-ma to tko slovensko zveni :P
lp
pheenka 27.05.2006, 21:34
pa sj vrjetn ti naujo razvelavl no ;) sploh če nimaš vse pobrisan pa to.. ma, mislš d se da ocenjevalcem še dodatn del seb delat :P
upam d ti naujo moril no ;)
Urca 28.05.2006, 16:00
ja ma no sej bomo vidl...res pa je, da nism full brisala mislm tko ene 4x pa še to sam po kakšno besedo-bomo vidl skratka :-\
Toxic 30.05.2006, 19:47
jst sm se pri eseju ful razpisala, nism zašla s poti in sm kr lepo speljala, se mi zdi ;D
Za sodelovanje v temi se prijavite.