Kriteriji na maturi 2007

Objavljeno 13.07.2006, 16:46 od bendher

Tisti, ki boste šli 17.julija na šolo, bi lahko prosim pogledali, če bodo kje napisali kriterij za ocene, in ga objavili tukaj?Na naši šoli ga niso nikoli objavili... .

Jaka 30.05.2007, 10:42

O super, kje si pa dobil to? Pa se da dobiti tudi za leta za nazaj?

Lionboy 30.05.2007, 11:42

nam je reku profesor, da je blo enkrat za matematko na poklicni maturi min. 33%   :)?

s tem da sm slišu da če imaš kakšnem predmet 4, pa enga 3, pa drugega 2, pa recimo matematko 1 , da lahk vseeno narediš maturo...  ampak ne vem če se ti upošteva tukaj ocena od izdelka (seminarske naloge)? ne vem če je to sigurn, tko se pogovarjajo?

drhteči slon 30.05.2007, 12:05

O super, kje si pa dobil to? Pa se da dobiti tudi za leta za nazaj?

http://www.ric.si/splosna_matura/statisticni_podatki/

Se pa zdej jočem naglas, ker sem odkril, da so ble meje za slovenščino leta 2003, 2004, 2005 in 2006 vse enake, to je 48/59/70/81. D)

a_n_c_i 30.05.2007, 13:52

Lionboy, men se zdi da je neki tacga ja, da če pišeš eno maturo 1 pa vse ostale vsaj 3 ali več si naredu maturo.

mishkaaa 30.05.2007, 14:15

to pomen npr. za biologijo, d če si dobu za vaje 20 pik je to 20% ocene in pol rabš za 4 (74%) rešt tiste dve pole za 54 % in to je to? :)

Jaka 30.05.2007, 16:09

drhteči slon: res hvala za tole, sem gledal tele pdf-je pa sem očitno kriterije spregledal.

Dayna5 30.05.2007, 22:03

to pomen npr. za biologijo, d če si dobu za vaje 20 pik je to 20% ocene in pol rabš za 4 (74%) rešt tiste dve pole za 54 % in to je to? :)

sem skor 90% da je ziher tko  :)

mishkaaa 31.05.2007, 10:43

ja tu pa sploh ni tuk slabo :)

flash 31.05.2007, 14:09

hey, ve kdo kak je s to "pogojno pozitivno oceno" ? na RIC.si piše

Kandidat je pri predmetu skupnega dela mature pozitivno ocenjen tudi, če:
                    # je pri tem predmetu na osnovni ravni dosegel najmanj 80 % točk, potrebnih za pozitivno oceno,

# je pri vseh ostalih predmetih dosegel pozitivno oceno, vsaj pri dveh pa najmanj oceno dobro (3).

me zanima če je treba met izpolnjena oba pogoja al samo enega ?  (treba bit pripravlen na najhujše  :B )

_angie_ 31.05.2007, 14:14

hey, ve kdo kak je s to "pogojno pozitivno oceno" ? na RIC.si piše

Kandidat je pri predmetu skupnega dela mature pozitivno ocenjen tudi, če:
                      # je pri tem predmetu na osnovni ravni dosegel najmanj 80 % točk, potrebnih za pozitivno oceno,

# je pri vseh ostalih predmetih dosegel pozitivno oceno, vsaj pri dveh pa najmanj oceno dobro (3).

me zanima če je treba met izpolnjena oba pogoja al samo enega ?  (treba bit pripravlen na najhujše  :B )

kokr jst vem oba....

limea 04.06.2007, 18:12

kaj procenti za ocene so za osnovno in višjo raven isti?

KittyP 04.06.2007, 19:04

ne niso isti

++pika++ 18.06.2007, 20:26

hej, jaz mam eno vprašanje, oziroma problem:
                            na maturi mi je šlo kr slabo, sploh pri matematiki, ki ne bo pozitivna (razen če na ustnem dobim vse pike, kar pa je po mojem zame nemogoče). Torej: maturo bom verjetno opravila nekako tako: slovenščina: 3, angleščina: 2, zgodovina: 2, sociologija: 4 in matematika negativno. Zasledila sem že pogovor o pogojni pozitivni oceni. Kaj sploh to pomeni? A to pomeni, da bi v mojem primeri lahko bila ocenjena pozitivno, če moja negativna pri matematiki ne bi bila tako slaba negativna? (Recimo da pričakujem nekje okoli 35% ? )

Prosim da mi odgovorite, ker se fulll slabo počutim zarad tega, ker ne vem kako pa kaj D)... Hvala.

DaPen 18.06.2007, 22:00

prvo kr je... dokler ni rezultatou se sploh ne smeš sekirat, k je fuul odvisn ko je drug folk pisou an...
                              S to pogojno pozitivno je pa menda tko, da morš met pač samo to negativno pa more bit soliden procent (lansko leto je bla pogojno pozitivna 35% al nek tm)
                              pol morš pa met še kr sm jest slišou saj dva predmeta 3 ali več, tko da u tvojmu primeru bi mogl ratat.  ;)

Sam ne se zj sekirat... se boš pol če se bo treba :P

DaPen 18.06.2007, 22:05

Opa... šele zj vidu da je molekulca že odgovorila pod matematko-ustni... my bad  D)

++pika++ 19.06.2007, 08:20

Hvala vsem za odgovore, Molekulci in DaPen-u. Se že boljše počutim :D

mala88 19.06.2007, 09:57

na maturi mi je šlo kr slabo, sploh pri matematiki, ki ne bo pozitivna (razen če na ustnem dobim vse pike, kar pa je po mojem zame nemogoče). Torej: maturo bom verjetno opravila nekako tako: slovenščina: 3, angleščina: 2, zgodovina: 2, sociologija: 4 in matematika negativno. Zasledila sem že pogovor o pogojni pozitivni oceni. Kaj sploh to pomeni? A to pomeni, da bi v mojem primeri lahko bila ocenjena pozitivno, če moja negativna pri matematiki ne bi bila tako slaba negativna? (Recimo da pričakujem nekje okoli 35% ? )

Prosim da mi odgovorite, ker se fulll slabo počutim zarad tega, ker ne vem kako pa kaj D)... Hvala.

Men se zdi, da če hočeš pogojno dve pri glavnem predmetu (ma, sl, ang), moraš imet druga dva glavna predmeta saj 3 ali več. Mislm da ni dost da maš sociologijo in slovenščino 3..sam nism pa sigurna...

moica 19.06.2007, 10:50

mishkaa, k si napisala, da če maš 20 postov že, da rabš pol pisat 54 postov...mal več je treba..zato k moraš računat koklk procentov od osemdeset procentov + 20 procentov..npr.če pišeš prvi dve poli 54 proventov je to 0.54*80, se pravi, da je to 43 procentov; 43 + 20= 63!
                                      za štiricio(vse skupi 74 postov ) moraš pisat približno 70 postov dve poli( to je potem 56+20=76 vse skp)......

JaSm|na 20.06.2007, 20:24

Men se zdi, da če hočeš pogojno dve pri glavnem predmetu (ma, sl, ang), moraš imet druga dva glavna predmeta saj 3 ali več. Mislm da ni dost da maš sociologijo in slovenščino 3..sam nism pa sigurna...

hm...zaj pa me res zanima kak je...
                                        sao tam na ricovi strani piše da moreš imet VSAJ DVA predmeta 3...in če gledaš pri glavnih predmetih...pa maš enega 1...pol ti tak še sao dva ostaneta...te bi pisalo po moje da moreš met ostala dva predmeta 3...
                                        "vsaj dva" pa piše ker jih je več...torej izbirni zraven...
                                        vsaj jaz sem tak razumela...da za pogojno pozitivno moreš met pač ostalo pozitivno...vsaj dva predmeta pa 3...torej lahko imaš dva predmeta 2, dva predmeta 3 (ali več)...
                                        zaj sn zabluzla malo...upam da razumete kaj sn htela povedat  :)

v glavnem..če ve kdo kak zaj točno je naj prosiiiiiiiiim pove...zaj me malo skrbi že... :K

trisha 20.06.2007, 21:52

Če imaš negativnega enega od obveznih predmetov, moraš imeti vsaj dva od (vseh) preostalih 3 ali več, da gre s pogojno pozitivno skozi. Če je negativen eden od izbirnih predmetov, je dovolj ena trojka (ali več) pri ostalih.
                                          Za pogojno pozitivno moraš zbrati vsaj 80 % točk, potrebnih za pozitivno oceno. Npr.: pri MAT je bilo lani za pozitivno 44 %. Za pog. pozitivno je bilo torej potrebnih 44 * 0,8 = 35,2 %.

Želim ti, da ti tele informacije posredujemo brez potrebe in da maturo opraviš s samimi pozitivnimi ocenami.

LP

Za sodelovanje v temi se prijavite.

• © Dijaški.net 2000-2025
                                          • Vse pravice pridržane