Matematika 2007 - ustni

Objavljeno 12.06.2007, 11:55 od medena

u u u lepo kittyp - samo eno vprasanje, kolko pa je vseh listkov?

molekulca 18.06.2007, 16:19

Tudi jst mam Hajdija :D no kok je swet mejhn. Samo jst mam še en drug problem, nism matematik :B Jeziki so moja prednost... ;Dče bom jst to pr njemu zvozila,bo odlično. Kdaj pa maš ustnga?

messi33 18.06.2007, 16:21

A bi mi lahk sam en povedu kaj je vodoravna asimptota: ubistvu a je dost če povem to, da je vzporedna z x osjo y mora bit pa 0)? k se mi ne da une definicije z limito učiti. pa pa to da se ji graf približuje v neskončnost. neki tacga no...

Gobica 18.06.2007, 16:24

Tudi jst mam Hajdija :D no kok je swet mejhn. Samo jst mam še en drug problem, nism matematik :B Jeziki so moja prednost... ;Dče bom jst to pr njemu zvozila,bo odlično. Kdaj pa maš ustnga?
        Ur lucky too. Sicer js sm mela mato vedn 4 na konc zaklučen razn letos k je to teorijo uvedu bleh. Sm mela zato tri. Zato mi je bed. On vedn hoče da natančn poveš pa te jebe če mal po domače poveš aneda???

Mam pa u četrtek, nisem se še nič naučila. No, eno stran :*
        Kdaj maš ti?
        Aja pa all I can say is goooood luck hehe. Js bom pa tut rabla.

molekulca 18.06.2007, 16:37

Jst mam pa naslednji tork in si sm samo začela brt,nrdila pa čist nch :|_
          Definicije mu bom pa itak po domače odpredavala,ker pou stvari sploh ne štekam in jih morm 50x prebrt. D)

Tut jst ti želim welik sreche :D Smo u istem dreku. Jst mam še slovo u četrtk.wupiii :ZZ 

Gobica 18.06.2007, 16:47

Sej bo, sej bo. On mene vedn neki zaj**** sam morš ga nazaj. Enkrat k se nisem mela cajta naučit teorije sm mu pač rekla da nism mela cajta. Pa je reku: aja, je blo treba za otroke poskrbet pa perilo oprat. Pa sm sam rekla: ja pa še nohte sm si mogla nalakirat. Pa je dau mir.
            A ti drugač si 4 letnik al tko pač delaš? Ojoj čist smo zaspemal s tem hađotom. msn?  ^^

molekulca 18.06.2007, 17:00

aha može ;D fragola2701@hotmail.com da ne bo off topic ::)

Gobica 18.06.2007, 17:13

sem te dodala :)

aja a pol vbistvu niso vsi listki not ta teden? Ampak te, ki so, so pa na vseh šolah isti?

KittyP 18.06.2007, 19:07

vedno so vsi listki ... vseh teh 35, ki so isti za vse

maruschka 18.06.2007, 19:15

hello! ;)

jst mam eno vprašanje iz parabole, če se bo slučajno komu sanjal o temle:

Določite koordinati gorišča in premice za primera y2=2px in y=ax2.

Okej, za prvo je tak normalno:
                    -gorišče F(p/2,o)
                    -vodnica x=p/2

Ampak za druuuugo :W je pa utemeljitev:

Parabolo y=ax2 zrcalimo čez simetralo lihih kvadrantov.Enačbo zrcaljene parabole dobimo tako, da v enačbi parabole y=ax2 zamenjamo vlogi spremenljivk, torej x=ay2 oziroma y2=x/a.
                    Iz enakosti y2=x/a=2px sledi, da je p/2=1/4a.

Enačba premice vodnice za parabolo y=ax2 je torej y=-1/4a.

Men tale naloga res ni jasna (btw:knjiga za matematko na ustnih mature-str.90). Zakaj mormo sploh zrcalit, pa zakaj potem kr izenačimo z 2px???

Če ma kdo kako idejo... kr naj se izprsi ;) ;) ;)

tenkju,
                    Maruška

KittyP 18.06.2007, 19:21

zrcališ zato, da dobiš v tisti obliki, ki je za parabolo...lahko pa bi samo obrnila... zakaj enačiš, pa nebi vedla ???

Wanna 18.06.2007, 19:23

lgej ti lahko tisto zrcaljenje lepo zanemariš.  premica vodnice ima vedno enačbo y= -p/2
                        ti tisti a glej kot neko število.. se pravi a = 2p ker je osnovna formula parabole y=2px2 a ne.. ti iščeš pa -p/2..
                        a=2p
                        a/2=p
                        a/4=p/2
                        - a/4=-p/2
                        tko je men najlaži..drugač pa ne znam razložit..

Wanna 18.06.2007, 19:27

aja se opravičujem.. :) y2= 2px.. sm tko na hitrco pisala da sem na napačno stran dvojko dala.. :)

maruschka 18.06.2007, 19:37

aha.. hvala :D bom vrjetn res kr nki takega prakticirala, čeprav mi še kr ni glih jasn zaka bi šel vse to delat, ampak je vsaj krajš :D
                            hecn..vse do zdej sm misla, da mi matematka gre, ko je pršl pa do teorije, pa tak ko da bi mela blackout v glavi madona... ::)

sam da bo konc že enkrat ;)

_StReLLa_ 18.06.2007, 19:38

Js sm tut enak mislala, pa sm pršla dans do geometrije, pa me je use minil :(

KittyP 18.06.2007, 19:39

jas sem pa vse skoz...pa mi dela največje bleme kombinatorika, ker vse pomešam  >:( :W

_StReLLa_ 18.06.2007, 19:44

Men je  bla pa to ena izmed najljubših snovi ;) pa nism prenesla vektorjev pa trikotnikov pa tega :)

KittyP 18.06.2007, 19:45

aja tam pa bol mešam podobnost in skladnost trikotnikov ja  D)

_StReLLa_ 18.06.2007, 19:49

Js upam, d bom do petka pršla skoz use no ... sicer sm pa bla full vesela, k je full majn treba znat izpeljav kot pa je naša prof. zahtevala.
                                      Amm a se sam men zdi, al je kr neki napak notr u uni zeleno beli knjigi? Npr. pr vektorjih na strani 64? Pa še pr enm dokazu sm neki najdla ... pr onm za deljivost s 4.

KittyP 18.06.2007, 19:50

jas nisem nič zasledila... :W z deljivostjo 4 vse štima...vsaj pri meni  ::)

_StReLLa_ 18.06.2007, 19:53

Am pa maš VR, k mislim d pr vprašanju za VR.

Za sodelovanje v temi se prijavite.

• © Dijaški.net 2000-2025
                                          • Vse pravice pridržane