dve konferenci na leto!!

Objavljeno 29.08.2006, 12:24 od bambina

najprej se vsem opravičujem, ker sem dala to temo pod maturo, ampak nisem vedela kam jo naj dam!

torej, danes grem gledat na teletekst kaj je novega. pa je bil tam en članek, ko je pisalo, da bodo v novem šolskem letu dve konferenci,  ne pa več tri. dobro, sem mislila, saj to samo v oš, ker je sprva pisalo tako. nič za skrbet. . .  potem pa berem dalje. . . tudi v srednjih šolah bosta po novem samo dve konferenci, zmanjšal pa se bo tudi tudi tisti rok, ko se ne sme več pissat pred konferenco. sedaj se ni smelo pisat 14 dni pre konferenco, po novem pa se ne bo smelo 10 dni.

ne vem več, kaj naj še rečem! nad sedajno vlado sem zelooooooooooo razočarana! same neke nove zakone uvaja. . . za ministra za šolstvo pa ne najdem besed! drugod( vsaj kolk sem jaz čula) ukinjajo devetletko a pri nas je pred nekaj leti stopila v veljavo; takrat so jo že nekateri ukinjali.  potem zvem zadnjič kako poteka zaključek devetletke in vpis v srednje šole! ostala sem brez besed! razložli so mi, da se sedaj ekstrerci pišejo, ampak se ne štejejo za nadaljni vpis. zakaj se potem sploh pišejo?! povejo še mi, da je ena punca bla odlična vseh devet let, a je komaj bila sprejeta na eno gimnazijo, za katero sploh ni bilo potrebnih veliko točk. tudi eksterce je pisala z vsemi možnimi točkami. ampak, samo zato, ker ni obiskovala veliko izvenšolskih krožkov, ni imela dovolj pik. ker ti baje prinesejo veliko toč.  

jaz sem še hodla v osemletko. ko sem bla ravno v osmem razredu so pri nas začeli uvajat devetletko. ta mi ni bila všeč že takrat, ker so nam razložli da bojo ločevali učence. tisti, ko so boljši bojo v eni skupini, slabši pa v drugi. to se mi ne zdi fajn. . . že tako se otroci zaničujejo med sabo, pa se delajo razlike, potem pa še to naredijo!

no, ne vem kaj še naj rečem! da še ne pokritiziram vsega tega, kar počnejo v zvezi s študijem! KATASTROFA!


no, to je samo moje mnenje. mogla sem se izkašljat, ker drugače. . .

kakšno je pa kaj vaše mnenje??


pa lep preostanek počitnic! ???

weeda 01.09.2006, 01:02

pheenka 02.09.2006, 13:09

lyny 03.09.2006, 13:18

Za sodelovanje v temi se prijavite.

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane