Dobronameren nasvet za OŠ in SŠ

Objavljeno 24.10.2007, 13:30 od sredšol

 Živjo!

Vsem ki se odločate na katero sš bi šli, vam predlagam:ne rinit vsi na gimnazije.

 Pojdite raje na srednje tehniške..poklicne šole...

Po opravljeni poklicni maturi imate še vedno možnost za višjo šolo, visoko šolo ali univerzitetno izobraževanje.

Četudi komu mogoče na faxu spodeti, ima še zmeraj nek srednješolski poklic. Če pa spodleti nekemu gimnazijcu...je pa nič

Verjamem da se je težko odločiti. Vendar ne skrbite preveč. V Sloveniji so vse tehniške in poklicne šole odlično zasnovane in sledijo potrebam gospodarstva, kar zagotavlja takojšnjo zaposlitev po končani srednji šoli. Te šole so torej praktične in uporabne. Za primerjavo naj povem, da je v slo  kar nekaj fakultet s popolnoma brezzveznimi in neuporabnimi študiji, ki samo gužvo in stroške delajo (predvsem družboslovni). Diplomant take fakultete je večji revež kot nekdo s srednješ. izobrazbo.
 
V Sloveniji primanjkuje ljudi s srednješolsko tehniško ali poklicno izobrazbo. Povsod se jih išče.

Vzljubite naravoslovne predmete. Vem, da je težko( tudi meni je bilo ) , vendar tehnika in naravoslovje sicer ob trdem delu prinašata zadovoljstvo.KE, FI, TEH, ..to niso samo učbeniki, ampak mnogo več Preglejte npr. par revij Življenje in tehnika,...Proteus... Mogoče tega zdaj še ne razumete, a razumeli boste kasneje. Če si naravoslovec ali tehnik, lahko tudi ustanoviš svoje lastno podjetje (proizvajaš to in ono..ponujaš storitve..)...česar npr. nek književnik ali večina družboslovnih  z univerzitetno izobrazbo  ne more.

Zanimajte se, iščite informacije (DIJASKI.NET-SEZNAM SŠ), sprašujte ...

pa srečno -če imate vprašanje, pa kar korajžno

sredšol 30.10.2007, 19:02

Jaka 30.10.2007, 19:59

Za sodelovanje v temi se prijavite.

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane