Biologija 2008
ammmm a ma kdo biologijo na maturi??... s kje se učite? ma kdo kaj koristnega na compu??? 8)
Lunica* 26.05.2008, 16:11
ammmm a ma kdo biologijo na maturi??... s kje se učite? ma kdo kaj koristnega na compu??? 8)
Js mam biologijo :) mam enih par power pointov od profesorce...pa tut neki stvari povzetih..se je potrudla pa nam poslala :) če hočeš,mi lahko napišeš svoj meil (naj bo gmail) pa ti pošljem te stvari ;)
sandra707 26.05.2008, 16:27
aleksandra651@gmail.com
ei ful zakon... k mi mamo enga prfoksa k sm misnla d nas bo full nauču ... pa niti ni tko, poleg tega mam pa še zapiske u pi... :D
tnx :)
beyb 26.05.2008, 21:45
Js mam tut bio pa se učim iz učbenikov..a nimaš? Pa tiste zbirke maturitetnih pol na maturi 2002-2004. Aja pa še un sistematski pregled mam tako zeleno knigo, sam zaenkrat ni blo čas za učit se iz tm. ;)
Room2012 27.05.2008, 08:39
Učim se iz svojih zapiskov, učbenikov, zbirke nalog pa shematskih pregledov. Pa tut nam je profesorca poslala neke povzetke.
Room2012 27.05.2008, 12:51
Tk da če kdo rabi te povzetke naj mi pošlje mail ;)
sandra707 27.05.2008, 15:01
hja sei sm rekla zapiske mam kr neki... učbenikov je preveč d bi vse predelala... zdj sm se pa odločla d kr delam iz une knige maturitetnih pol 2002-2004, pa iz shematskih pregledov... tale kniga shematski pregledi ne..... tuki notr je ubistvu vse ane???
mah sei bo še dva dniii :|_
Room2012 27.05.2008, 19:15
Ja v učbenikih je res preveč vsega, po mojem si je tam vn skor najbolš slike pogledat. V sistematskih je vse na kratko povzeto, mislim pa, da če tam vn res vse obvladaš in razumeš, potem moraš znati tudi na maturi.
Jaka 27.05.2008, 19:47
Povzetke lahko naložiš na forum, kot priponko. Na strani, kjer pišeš odgovor pod poljem za vnos besedila. Pa datoteka ne sme biti večja kot 2MB. ;)
beyb 27.05.2008, 21:40
Mah dej ta bajla je krneki, drugi predmet za katerega me skrbi. :) Dons sm pršla čez učbenike, zdej pa dva dni grem miljonkat čez zbirke maturitetnih nalog kr dajo največkat kr iste naloge tm za obkrožvt k so že ble. ;)
Lunica* 28.05.2008, 09:40
Ne vem koliko je resnice na tem, vendar je bilo govora o tem, da naj bi ble letos pole čisto na novo narejene....vprašanja iz prejšnjih let naj se ne bi več ponavljala. Tako je bilo menda rečeno na seminarju, so nam v šoli povedali...samo nevem, mogoče pa le ni kaj resnice na tem.
Ni nihče slišal kaj o tem?
Room2012 28.05.2008, 10:40
Nam so isto rekli ja.. Prej je bilo dogovorjeno da naj bi bilo 90% vprašanj iz zbrike nalog, sedaj pa bo menda samo 10 vprašanj od 40 iz zbirke nalog.
Sam vseeno nam je profesorica rekla, da naj se učimo predvsem iz zbirke nalog, saj nas ne morejo vprašati ničesar drugega kot pa je tam notri napisano.
Lunica* 28.05.2008, 11:03
Maš prav ja....snov je tako ali tako ista, vprašanja pa lahko samo malo obrnejo. Mene bolj skrbi 2. pola...ker ena vprašanja so res taka, da moraš ful poštudirat, predvsem logično. Ampak bo že nekak :) še 1 dan, pa bo konec...
Room2012 28.05.2008, 11:05
Ja 2. pola je težja, sam sm opazo, da mrš čim manj komplicirat:) Čim bol na simple mrš vse napisat, pa tut če se ti zdi nek odgovor totalno butast, je verjetno pravilen ;D
Lunica* 28.05.2008, 11:25
Jst sm tut opazla ja :) ko rešujem naloge v zbirki za maturo, ponavadi ful zakompliciram vse...ko pa u rešitve pogledam, je pa odgovor čist na simpl. Se moram odvadit kompliciranja in se navadit na razmišljanje u izi :) bom mela verjetno več sreče :)
beyb 28.05.2008, 21:43
Kaj?? Ne me hecat, da bojo res zamenjal! Joooj zdej bom š pa še bolj živčna, jaz sem mislila da bom vsaj tam kaj dobila, če bom mogoče že v drugi poli zaj****. :-\ Pa kaj sso se letos na nas spravli?? halo, čist povsod je nekej drugač in težje..proklete p****. :|_
Lunica* 28.05.2008, 22:27
Se strinjam! Zdi se, kot bi se zarotili proti nam...grozno >:( Nikjer ni nič lahko, predmeti so čist na kupu, oni nam pa še otežujejo stvari s svojimi reformami, jao
Mojcha 28.05.2008, 22:30
Sam so se res kr neki spravli na nas... pa morjo zdj neki spreminjat vse, ko bojo itak ukinali maturo. Fajn enim. :-\
Drgač pa pomoje, če une zbirke pogledaš, ni panike, sj ne morjo ne ve kaka drugačnavprašanja dat, ali pač?
Se že mogoče kej ve kire teme bodo? :)
Lunica* 28.05.2008, 22:45
Po moje nevem če lahko dajo nevem kako drugačna vprašanja, mogoče malo obrnjena...kaj vem. Sam res ja, zdaj grejo spreminjat, ko bojo itak ukinili to maturo.
Teme mislim da ne bojo znane prej kot pa 30.5. ob 9.00 :) bi blo preveč dobr če bi prej vedli kaj moramo znat :)
beyb 28.05.2008, 22:51
To so baje nardil ker je blo lan preveč zlatih maturantov..kt da smo zdej mi krivi. >:(
Za teme je pa pr bajli itak po načelu znaš vse al pa nič, ker je itak vse nekaj povezano med sabo te snovi. ::) na žalost.
Kaj bi dala, da bi blo tko kot dve leti nazaj ko so ukradli pole in jih napisali na ta forum se mi zdi. ;D
Mojcha 28.05.2008, 22:55
Ja to bi pa blo noro... sj zato sem prej napisala, če se že ve kire teme bodo! :)
Sam takrat dve leti nazaj koker vem, sploh niso razveljavli mature iz biologije, se je upoštevalo.
p.s. Če ma kir polo doma... se priporočam. :P
Za sodelovanje v temi se prijavite.