Zgodovina 2006
Ojla... a ima gdo predmaturitetni preizkus iz zgo 2006: Evropa in svet na prehodu iz srednjega v novi vek
Turški vpadi, Kmečki upori, reformacija na slo
Ce ima, naj mi prosim pošlje na tamara.jovicic@gmail.com
Hvala
Legalo 25.05.2006, 18:02
Jsm iz Celja.
Ja res je kr kup podatkov.. jse učeri nism učiu, ker ... pač nism se. :)
sej se bom dans... ne se ne bom. pizda.
eh.. danygirl, ko se usedeš se lahko itak naučiš vse. :) upam da vam že kej ratuje.
sorrow 26.05.2006, 20:17
In v katero celjsko šolo hodiš?
Ker na naši celo leto nismo delal zgodovine tako, kot bi jo mogl znat za maturo (letnice&ostalo), ampak je profesor tak bolj na izi vzeu vse skup. Za teste nam je kr pole dau za pisat, ki smo jih itak vsi prej kopiral(razd enkrat, ko mu je odpikal, pa je dau maturo 97, ampak to je druga zgodba).
Sicer pa - glede na to, da nič ne znam - se ne bom obremenjevala. Učila se bom 2 dni prej (pač bom mal maj spala), pa bo. Zdle ni šans d se k zgodovini vsedem. Sploh pa nimam učbenikov za 1. pa 2. letnik. Bo že... >:D
nInAzWeRiNa 27.05.2006, 13:36
a ma kdo kakšne pole al pa naloge za ktero kol temo pri zgodli in bi lahko skeniral pa na meil poslov al pa mi na kkšn drug način posredoval to :W
danygirl 27.05.2006, 14:05
Ne js nisem iz Ljubljane (na zalost :() ampak s primorske... ;D
Zakaj pa?
kako vm je sla anglescina?
valcy 27.05.2006, 14:43
jah SORROW...očitno ubiraš slično taktiko kot jaz (me prav zanima če deluje)..hehehe
Da ne bo na koncu tvoj nickname predstavljal najno duševno stanje..hehehe ^^
valcy 27.05.2006, 14:45
D.girl ;)
Pač tak vprašam..hehehe
Kak pa tebi gre priprava na zgu drugač ?
sorrow 27.05.2006, 15:18
Čuj, valcy, to boma pa vidle 17. junija (al kdaj so rezultati ;)). Sm se že naveličala tega nicka - lih zdaj, ko je matura, bi ga rada spremenila v kako happiness - če bi le pomagal pr rezultatih ;D.
danygirl 27.05.2006, 19:19
Meni gre zgodovina zelo slabo, ker se sploh nimam casa je ucit: anglescina, slovenscina,. pa še za matematiko porabim ful časa, ker sem ful slaba pr MAT.
Pa tebi????
Ja, OPTIMIZEM POMAGA!!!! ;D ;D ;D
Torej...pozdravljena HAPINESS ;)
sorrow 28.05.2006, 12:34
Js sm te sreče, da mi vsi glavni predmeti grejo, ker so mi logični in se ni treba tolk učit (no ja, vaje mogoč). Sam zgodovina je pa piflarija ... Edin 2. svet. vojna&vse povezano z njo mi je fajn.
danygirl 29.05.2006, 11:36
svaka ti cast!!!!
Meni ni panike za ANG, mi je bla ful izi, za SLO (ni bla tko zlo izi dns, ampak nrdila jo bom), za PSI...ce pa nrdim MAT in ZGO, bo pa festa!!!! sam za zadnje res ne vem, kako bo............
se nis se preimenovala???
Kam si se vpisala???
OPTIMIZEM RULES ;D ;D ;D
sorrow 29.05.2006, 14:39
Kam?
Tja, ko mi je od danes naprej žal, da sem se.
Na filofax - slovenski jezik&primerjalno.
danygirl 30.05.2006, 09:29
aj no, saj to ni tako slabo! ceprav o primerjalni vse kar sem kadarkoli slišala je, da je dolgočasna...sicer pa sem se jaz hotela vpisat slovenščino enopredmetno in nisem vedla al naj slovenščino al angleščino, potem pa sem dala na prvo mesto ANG na drugo pa SLO in mi je ŽAL. Če bi lahk še enkrat bi dala na prvo socialno pedagogiko, ceprav je ful omejitve...
ANG me zmerej manj "privlači"... :( :( :(
danygirl 30.05.2006, 09:30
Aja...zakaj pa ti je žal, da si se tja prjavla?
(kako gre MAT)? ;D
sorrow 30.05.2006, 10:28
Matematka je kul. Matematka je logična.
Vpis pa ...Žau mi je pa zto, ker ... Ma no sej mi v bistvu ni, ker je slovnca edin predmet, ki mi je vsa 4 leta oz. vseh 12 let šou brez učenja in sem dobivala izredno dobrime rezultate. Poleg tega obožujem knjige. Mal mi je okus pokvarla edin matura - pole. Tam sm pa zaribala do amena. Kaj čmo, se zgodi ;D.
mana 30.05.2006, 11:10
Koliko je moznosti, da bo ena izmed tem, ki sta bili na preiskusu (Evropa..., Turski vpadi...) na temu roku?
Mene je tok strah!!!
Npr:.. ucila sem se Evropo... zdelo se mi je da vse obvladam (ucila sem se iz knjige Zgo na maturi- delovni zvezek), potem pa sem v roke vzela polo in ne vem ce sem znala odgovoriti na 4 vprasanja!!!
Zalostno!!!
Vase mnenje?!
lp
mana 30.05.2006, 11:16
aja,
kaj pravte na to, da se naucim prvih pet tem (1. izpitna pola) u nulo, pri ostalih petih (2.izpitna pola) pa ne vem... recimo samo prvi dve?
V vsakem primeru imam med polama pol ure casa... baje, da velikokrat ucitelji malo poskilijo, katera pola bo druga... zato bi se lahko zanasala na to (sem optimist)... potem bi na hitro prebrala zadnje tri, ce slucajno ne bi bila kaksna ob prvih dveh druge pole...
Kako kompliciram- ampak iscem vse mozne kombinacije za manj ucenja---- v tem casu, ko meditiram, bi lahko se une tri znala u "nulo" hehehhe
lp
pujsika 30.05.2006, 13:54
boljš da si te teme vsaj prebereš, da boš vedla o čem s sploh gre....
sej tud men gre tale zgodovina že prav na živce...še 4 dni, js pa mam obdelane sam 3 teme, poleg tega pa me čaka v pon še geografija, za katero mi niti mal ni jasno kdaj se jo bom naučila
valcy 30.05.2006, 17:16
Matematika pri maturi logična?
Ok nekatere snovi že, sam pol pa jih je čist abstraktnih in edin način da jih rešiš je da se naučiš vseh tistih bednih miljon pravil...
Glede pol pa mam jaz čist isti problem...je možno da, glede na to da vsi pravijo kak je zgo lahka, so pole, ki jih mamo po delovnih zvezkih težje, kot na maturi???
Najboljša pa je ta finta...Imam knjigo ene založbe in dz druge.... Pol pa se pojavijo eni podatki, ki so v knjigi drugačni kot v delovnem zvezku
mana 30.05.2006, 17:33
valcy,
po mojem pole niso lazje... dvomim, da mi nam sli toliko na roke...
... prebrala bom teme, kolk jih bom pa znala je pa se velik vprasaj... se katera/ kateri uci iz unih ta debelih knjig (rjavo oranzna barva), kjer so notri pole z resitvami?
mana 30.05.2006, 17:35
pujsika,
si se teme napiflala... toliko, da si ziher, da jih znas ful dobr al kaj?
sej ce jest samo preberem, mi cisto nic ne pomaga... ker si ne morm zapomnt!
Za sodelovanje v temi se prijavite.