Zgodovina 2006

Objavljeno 07.05.2006, 18:51 od wutraGirl

Ojla... a ima gdo predmaturitetni preizkus iz zgo 2006: Evropa in svet na prehodu iz srednjega v novi vek
Turški vpadi, Kmečki upori, reformacija na slo

Ce ima, naj mi prosim pošlje na tamara.jovicic@gmail.com

Hvala

WhIggEr 05.06.2006, 20:35

Vsi smo zmotljivi, ampak vsi smo pa maturantje. In zato je danes tak kakor je. Če bi vsi skupaj potegnili, in bi res se kaj takega zvedelo in bilo to tudi resnično, ne bi bilo toliko src žalostnih, bi vsi lepo naredili, vsi bili veseli, in vsaj vsi bi imeli tisto osnovno kar smo si želeli - dijakom je to matura, študentom diploma, ostalim pa kaj druzga.

Če bi vsi ki so enotni in istega razreda, držali skupaj, bi svet bi boil 234324432X lepši in pol manj prepiranja.

WhIggEr 05.06.2006, 20:36

Ej glasujte klele gor. Me res zanima rezultat

www.dijaski.net/forum/index.php?board=5;action=display;threadid=807

Shaanxi 05.06.2006, 21:56

No sam da še js dodam kar mislim ( sm se prav tako prjavla sam da par krepkih napišem) :

Res je, zgodovine celo leto niti povohala nism, vsak test sm prešvinglala in v bistvu lahk rečem, da pojma nimam ... Pol me je pa v petek zvečer poklical sošolc in mi reku da nej grem pogledat na dijaški.net in normalno da sm zagrabla kot pes kost .. kaj je pa lažje kot da zveš en dan prej teme za maturo ? Ampak se nism šla učit . V bistvu se mi ni dalo  :B in sm šele naslednje jutro pred maturo šla pregledovat mal pole in teme itd. V bistvu mi je blo čist vseen kaj bo na maturi, je pa res, da sm se zanašala na besede klem1a al ka je že .. No in kakih 10 minut pred začetkom smo dobil pole in sm seveda pokukala kaj za ena tema je notr .. In fak! Visoke civilizacije! Perfecto!  ;)
        Roko na srce, ta tema je bla dost splošna tak da si lahk dobu vsaj 30% če vsaj mal veš o egipčanih itd. Ampak druga pola je bla pa res kr neki ... Js mam seveda srečo v life-u in lahk rečem da smo mel take neumne oz. prijazne nadzorne profesorje da smo lahk prepisoval en od drugega 100 na uro ... tak da lahk skor z gotovostjo rečem, da bom zgodovino nardila z 2 če ne celo s 3 ... Lucky me :)
        Klem1a teb bi pa rekla sam tole: lahk je drugim nasvete dajat pa bit pametna ... vsak posameznik ma svoj način učenja in eni pač delamo vse zadnji moment . Nekaterim tk ustreza in se dejansko lahk kej tud zadnjo uro naučijo ... ampak TI si pa zelo podlo zavedla vse, še tiste k so se dejansko kej učili pa so raj pol vse pustili in se šli učit tisti dve napovedani temi ... Mislim da je najbolje da greš v kako cerkev al pa samostan pa prosiš boga za odrešitev, ker glede na to, kolk maturantov te je v zadnjih dneh preklelo, si lahk sigurna da boš ob smrti šla direkt v širne daljave pekla delat družbo Luciferju ;)
        Folk, ka nej rečem? Žal mi je za une k bodo padli sam ... za drugič veste da ne nasedat ljudem k v zadnjem momentu skušajo "pomagat" dijakom ... Vso srečo z nadaljnjo maturo (mene čakajo sam še ustni, yay!) pa velik užitkov v počitnicah :)

valcy 05.06.2006, 22:23

Glede lenobe pa to.... ok priznam nisem ravno mojstrica "lederzica", ampak da mi je zmanjkalo časa so tu še drugi faktorji...
          Glede na to da sem poklicno maturo končala že pred dvema letoma mi je v tem času že mnogo znanja izpuhtelo iz glave, razlog zakaj se nisem že celo leto pripravljala je pa bil v tem, da sem mogla delat...
          Verjetno je marsikateremu vzornemu učencu, ki živi pri ta starih in ki ga ti podpirajo, to povsem tuje in ne more razumet (mislim da je jasno na koga cikam)...
          Verjamem da je tu gori cel kup dijakov z podobnimi ali popolnoma različnimi problemi, ki na tak ali drugačen način vplivajo na njegovo učenje in v končni fazi tudi na opravlanje mature...
          Zato se mi ne zdi fer, da bi kdorkoli kogarkoli obsojal za njegov neuspeh...

valcy 05.06.2006, 22:32

Verjamem pa da smo se vsi iz tega nekaj naučili... :D
            90% procentov forumašev, da 99,9% nikakor ni 100%
            Klam1a, da ne sme dajat nepreverjenih zagotovil ;)
            ...

Pa še moj nauk vsem (pač to si lahko privoščim, ker sem verjetno med najstarejšimi tukaj ;)): Nikar ne jemljite en tak neuspeh kot največjo katastrofo in konec sveta. Ravno takšne stvari nas uterjujejo, pilijo in nas delajo modrejše... Končni in najpomembnejši uspeh pa je navsezadnje to, da lahko v starih letih pomisliš za nazaj, kako zapolnjeno in zanimivo življenje si imel...
            Uspeh v šoli in na maturi še ni zagotovilo da boste v življenju srečni!

Joko 06.06.2006, 00:17

kl1mna al kak ze bo ziher srecna saj bo v avgustu prisla pod drugim psevdonimom pa bo spet nategnala neki folka  >:D

SAm je bla poteza  ^^

Sun 06.06.2006, 00:33

ne znaš drugače povedat oz. vsaj kakšno stvar argumentirat?

Lucka, to da ti nisi znala dobro teh dveh tem, k sta bli na maturi je izklučno problem tebe.Nisi se dovolj dobro naučila oz. ti je zmanjkalo časa.Če bi se vse naučila tako kot bi se moglo, te nič ne bi smel presenetit, pa ponavadi se za maturo ne uči zadnji dan,oziroma kr ponoč ;)

A lohk prosm nehaš nabivat!!?   >:(
                Jaz sem se lansko leto pričela učiti zgodovino za maturo 1 (en!!!) dan prej in sem se učila cel dan in celo noč. Sem se dovolj naučila in pisala zgodovino 4 (štiri!!!)! Mogoče je to zate pod nivojem, toda sem bila iz 4 (štirico!!!) zadovoljna. Če bi mi en tisti dan sporočil kateri dve temi bosta, bi se zagotovo učila tisti dve in ne bi cel dan in noč zabila za 10 tem, od katerih 8 sploh ne bi bilo. Tako, da nehaj nabivati, da so sami krivi. Če ti ne bi sporočila napačnih podatkov, bi se folk učil vse teme, vključno s tema dvema, ki sta prišli v poštev, ker ne bi bili zavedeni in osredetočeni nanju! Verjamem, da nekateri tudi celo noč in bi gotovo imeli od teh dveh tem, ki sta bili, več pojma in bi maturo naredili!!!
                Pač nimamo vsi takšnih briljantnih učnih navad kot ti in imamo tudi življenje!
                Zato ne trdi, da je njihova krivda, ker če so se lotili učiti, bi se naučili za dve! Če seveda ne bi ti od nekje priritala s svojimi 99,99%.

Sori, ampak si me pa res razpizdila. Sramujem se, da sva ista generacija!!!    :|_

klem1a 06.06.2006, 08:19

kak je tole zanimivo brati, kake zaključke vse delati o meni :)

Valcy,da imam podporo staršev?veš bolj težko,ker jih že od 16 leta nimam več.Moj dohodek pa je predvsem zoisova štipendija, pa delo prek študenca dvakrat na teden.
                  In ja,še kako imam ŽIVLJENJE,sem skoraj vsako soboto v kmš,poleg tega pa mam skoz zapolnjen urnik, tko da mi res ni dolcajt in res uživam ;)

Aja, pa za vse tiste k mislte, da se tukaj skrivam za računalnikom in moraliziram in kak bi mi ne vem kaj naredil:Živim v študentskem naselju v Rožni dolini v domu IV,poleg tega pa me lahk dvakrat na teden čez dan dobite v Casa Del Papa, lokalu oz. gostilni nasprot Tivolija, pa se lahk use zmenmo.

Ajej :|_

rokpok 06.06.2006, 08:48

Zj, k je že neki dni minil od zgodovine, sm mal premislu.Zakaj je šla ženska to nardit? K osebne koristi ni imela čist nobene.(če je ona res to kar je napisala) Pa za ti dve temi je povedala čist zadn večer, tko da tist k se je hotel zadn večer naučit  10 tem, itak ni mel šans. Pa če bi ble res ti dve temi bi folk res dobr pisu.K mislm da ona ni hotla pomagat unim k se niso nč učil, ampak tistim k so se, da bi samo ponovili ti dve temi. Sploh mi je pa res kul da si se spet pojavla tu, pa pač "soočla" z vsemi očitki.

Ampak še zmer, ne bi smela govort s tako prepričanostjo. K marsikdo je res hotel preletet še kšno skrajšano verzijo, pa je potem ni, k si ga prepričala  da bosta 3. in 9. tema

Pa res me zanima kako (recimo da ti verjamem da si to kar si napisala) naj bi pršla do teh podatkov, in kako da potem te teme niso bile? Je možno da so jih zamenjali ravno zaradi tega?

danygirl 06.06.2006, 09:12

itak da ni možno-mi smo to zvedlo kdaj...ob recimo 10zvečer, drug dan ob devetih pa smo pisali...ni šans da bi jih čez NOČ zamenjali, napisali natisnili in poslali na šole...ni to mal nemogoče?! :W

lucka_ 06.06.2006, 12:08

Zj, k je že neki dni minil od zgodovine, sm mal premislu.Zakaj je šla ženska to nardit? K osebne koristi ni imela čist nobene.(če je ona res to kar je napisala) Pa za ti dve temi je povedala čist zadn večer, tko da tist k se je hotel zadn večer naučit  10 tem, itak ni mel šans. Pa če bi ble res ti dve temi bi folk res dobr pisu.K mislm da ona ni hotla pomagat unim k se niso nč učil, ampak tistim k so se, da bi samo ponovili ti dve temi. Sploh mi je pa res kul da si se spet pojavla tu, pa pač "soočla" z vsemi očitki.

Ampak še zmer, ne bi smela govort s tako prepričanostjo. K marsikdo je res hotel preletet še kšno skrajšano verzijo, pa je potem ni, k si ga prepričala  da bosta 3. in 9. tema

Pa res me zanima kako (recimo da ti verjamem da si to kar si napisala) naj bi pršla do teh podatkov, in kako da potem te teme niso bile? Je možno da so jih zamenjali ravno zaradi tega?

Hm..nevem če nebi kdo imel šans to zadnjo noč. Iz svojih izkušenj govorim, da smo na naši šoli predelali vse teme...in bi use nabluzla za 2. Za več so se pa itak učili vsi 2 dni prej, ker je bila prej itak matematika in slovenščina.  Torej tale zadnja noč je nekako ostala za pregled in branje izpiskou.
                        Jst ne rečem , da bom padla. Mislim, da tolk sm napisala, da bi lohk 2 dobila. In mislim, da marsikater jo obtožuje le tega, da nas je zavedla.
                        I

danygirl 06.06.2006, 12:11

ma ne vem...do zdej sm pogruntala sam to da ni vredna da zanjo zgblavamo besede tuki gor...a ne bi se rajše kej druzga pogovarjali???

danygirl 06.06.2006, 12:13

ku je meni dolgcejt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lucka_ 06.06.2006, 12:54

ku je meni dolgcejt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A si s pisnim delom mature že končala? Se nimaš kej učit  :P

Legalo 06.06.2006, 13:17

kak je tole zanimivo brati, kake zaključke vse delati o meni :)

Valcy,da imam podporo staršev?veš bolj težko,ker jih že od 16 leta nimam več.Moj dohodek pa je predvsem zoisova štipendija, pa delo prek študenca dvakrat na teden.
                                In ja,še kako imam ŽIVLJENJE,sem skoraj vsako soboto v kmš,poleg tega pa mam skoz zapolnjen urnik, tko da mi res ni dolcajt in res uživam ;)

Aja, pa za vse tiste k mislte, da se tukaj skrivam za računalnikom in moraliziram in kak bi mi ne vem kaj naredil:Živim v študentskem naselju v Rožni dolini v domu IV,poleg tega pa me lahk dvakrat na teden čez dan dobite v Casa Del Papa, lokalu oz. gostilni nasprot Tivolija, pa se lahk use zmenmo.

Ajej :|_

ROFELJ !!!!  :D :D

valcy 06.06.2006, 13:49

Re: Klem1a
                                  Ok glede staršev mi je resnično žal (verjameš ali ne) in vzamem tisto izrečeno tudi nazaj... :ZZ
                                  Ampak glede na to da si tudi ti delala kr neke zaključke glede nas, smo imeli tudi mi vso pravico enako ravnat glede tebe...
                                  Pa čeprav verjamem da je bil marsikateri zaključek neutemeljen in morda krivičen (obojestransko)

LosHarold 06.06.2006, 14:14

Ma jz vas mam pa vse rad, tudi klemo:) sem tud sam spremenil mnenje, tko da lep se mejte. Bodimo v cvetju! Peace man

danygirl 06.06.2006, 19:59

ja peace...dejmo se kej druzga ment...

nekdo me je vprašu če sm že končala z pisnim delom...ne nisem jutri mam še psiho ampak psiha me ful zanima tko da ni panike, jo znam...

kako pa je šla BIO(če je kdo tuki)?

Pa eno vprašanje: ima doma kdo mačko?

Kokarda 06.06.2006, 20:33

I have a pussy :P

sonrisa 06.06.2006, 21:44

hej Shaanxi. me samo zanima s kere šole si ;)

Za sodelovanje v temi se prijavite.

• © Dijaški.net 2000-2025
                                          • Vse pravice pridržane